Thomas och Karl-Johan Bergström har glädjen att meddela:

Gala-dress av William Sweetlove – bröllpsgåva från Borås stad till Hertiginnan av Västergötland, Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria och hennes blivande man, Daniel Westling.

Borås stad tillägnar skulpturen “Cloned Frogs on Gala-dress” av den belgiske konstnären William Sweetlove till det kungliga brudparet som gifter sig den 19 juni. Skulpturen köptes från Galleri GKM till Borås Internationella Skulptur Festival 2010.

240x190x190 cm.

“Cloned Frogs on Gala-dress” befinner sig i gott sällskap i Borås som har en betydande samling skulpturer, några av dem av världsberömda konstnärer som Jim Dine, Carl-Fredrik Reuterswärd, Frank Stella, Antony Gormley, Eva Hild, Bernard Venet, Richard Nonas och Tony Cragg.


56,5x46x46 cm.

Skulpturen får stå kvar i Borås men det kungliga brudparet kommer dagen före bröllopet att erhålla en original skulptur i miniatyr från Borås stad till deras privata hem.


 
Borås har redan en tradition av att dedicera skulpturer och detta är den andra i ordningen som tillägnas en medlem av familjen Bernadotte eftersom Obelisken i staden har tillägnats Kung Karl XIV Johan – den franske generalen Jean Baptiste Bernadotte – som blev kung av Sverige 1818.


 
Kommunstyrelsens ordförande i Borås, Ulrik Nilsson, förklarar stadens val av bröllopsgåva till deras Hertiginna och hennes blivande man så här: “Skulpturen speglar vårt textila arv och tradition och dessutom vet alla vad som händer när man kysser en groda!”
 
www.boras.se/konstmuseum finner ni ytterligare information om Borås Internationella Skulptur Festival 2010.


 

1
Galleri GKM Siwert Bergström
Stora Nygatan 30 SE-211 37 Malmö Sweden
Phone +46 (0)40 611 99 office@gkm.se www.gkm.se

office@gkm.se    http://www.gkm.se